Het 2e kwartaal op de woningmarkt: dalende verkopen, stijgende prijzen

De woningmarktcijfers van de NVM zijn weer gepubliceerd. Landelijk zetten de trends van een dalend aantal verkopen en stijgende prijzen door.

Wat laten de Rhedense cijfers zien?
In de gemeente Rheden zien we ook stijgende prijzen, maar is er het afgelopen kwartaal wel meer verkocht als het vorige. Ook versnelde de omlooptijd.
Er werden het tweede kwartaal 147 woningen verkocht, tegenover 119 het eerste kwartaal. De gemiddelde transactie prijs was € 254.300,-. Meer dan € 20.000 euro hoger dan de € 233.800,- in het eerste kwartaal van 2018. De gemiddelde verkooptijd daalde, van 79 dagen naar 52 dagen.

Eenzelfde beeld zie je als je naar de verschillende woningtypen kijkt:

  • Tussenwoningen stegen in prijs naar € 192.000,- en er werden er ongeveer evenveel van verkocht (29 tegenover 28 in het eerste kwartaal).
  • Hoekwoningen daalden licht in prijs naar € 236.400,-, er werden er meer van verkocht en de omloopsnelheid daalde.
  • Vrijstaande woningen stegen in prijs naar € 480.500,- en ook het aantal verkochte woningen steeg. De verkooptijd daalde, net als de onderhandelingsmarge.
  • Ook appartementen stegen in prijs naar € 159.900,-  en net als het aantal verkopen.
  • Twee-onder- één-kap woningen daalden gemiddeld in prijs naar € 258.100,-, het aantal verkochte woningen steeg wel, naar 35 (t.ov. 22 het vorige kwartaal).

Over het algemeen kunnen we tevreden zijn over de markt, al baart het krappe aanbod nog steeds zorgen. Gunstig voor de verkopers, maar lastig voor de kopers die meer moeten betalen en sneller moeten handelen.

*de opgegeven cijfers van het laatste kwartaal zijn voorlopig, in het volgende kwartaal worden deze definitiefVragen? App ons!