Assink adviseert: Hoe krijg je je droomhuis?

Heel soms loop je er tegen aan, maar vaker gaat er heel wat speurwerk aan het vinden van je droomhuis vooraf. Waar moet je op letten? En hoe maak je de zoektocht tot een succes?

 1. Bepaal je budget
  Weet wat je te besteden hebt en wat de maximale hypotheeklasten zijn die je wilt en kunt dragen. Loop je financiën langs en houd rekening met huidige, toekomstige en extra kosten. Zo kun je bepalen wat je te besteden hebt. Daarnaast is het ook verstandig om advies te winnen van een hypotheekadviseur wanneer je serieuze koopplannen hebt. Hij/zij kan je vertellen wat je maximaal kunt lenen. Door eerst je budget vast te stellen voorkom je teleurstellingen tijdens het zoekproces!
  (let op: de gratis tools om online je maximale hypotheek te berekenen geven lang niet altijd een realistisch beeld. Het is dus verstandiger hiervoor een adviesgesprek te hebben)
 2. Zet je woonwensen op een rij
  Stel een heldere wensenlijst op. Zo kun je sneller filteren. Dit maakt je zoektocht efficiënter. Wil je bijvoorbeeld een tuin? Of wil je nabij het centrum wonen? Denk goed na over je leefstijl en het type huis dat hier bij past. Kijk daarbij ook kritisch naar je wensenlijst en stel prioriteiten. Is het echt belangrijk dat het huis een bad of open haard heeft? Veel van dit soort wensen kun je waarschijnlijk zelf toevoegen aan de woning na aankoop. Staar je dus niet blind op dergelijke wensen, maar kijk goed naar de potentie van een woning.
 3. Sta open voor mogelijkheden
  Het is zeer onwaarschijnlijk dat je een woning zult vinden die alle boxen aanvinkt en die binnen je budget is. Wees dus realistisch en sta open voor verschillende opties.
 4. Je droomhuis gevonden? Zet die roze bril af!
  Als je eenmaal hét huis hebt gevonden is het zaak om je hoofd koel te houden. Blijf kritisch naar de woning kijken: zijn er minpunten of gebreken? En blijf verstandig tijdens de onderhandelingen: natuurlijk wil je het huis graag hebben, maar tegen elke prijs? Een aankoopmakelaar kan je ondersteunen in het aankoopproces zodat je met een gerust gevoel en goed geïnformeerd jouw droomhuis kunt kopen voor de juiste prijs.

 

Klaar om je droomhuis te kopen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

 Uw droomhuis vinden?

Assink NVM Makelaars Velp favicon
Wij helpen u uw droomwoning vinden
en zorgeloos aan te kopen.
IK WIL GRAAG MEER WETEN
close-link
Klik hier
Vragen? App ons!