Nieuw: kopen met minder eigen geld en direct besparen op energie

In 2018 mag u tot 100% van de waarde van de woning lenen, dit houdt in dat u de zg. kosten koper (2% overdrachtsbelasting & notariskosten, zo’n €7.000,= bij een aankoop van woning van  €200.000,=) zelf dient in te brengen. Dit deel van uw spaargeld is dan niet beschikbaar voor verbetering van de woning, zoals bijvoorbeeld het investeren in zonnepanelen.

Maar: investeert u in energiebesparende maatregelen dan mag u tot 106% van de waarde van de woning lenen. Deze extra procenten kunt u steken in besparende maatregelen die uw maandlasten omlaag brengen.

Assink NVM Makelaars biedt in samenwerking met De Hypotheekshop en Remezo makelaars een uniek product. U leent meer (106%) en Remezo plaatst 12 zonnepanelen op uw nieuwe woning. De BTW op deze panelen wordt door Remezo voor u teruggevraagd en is bij de overdracht beschikbaar. Hierdoor hoeft u minder eigen geld in te brengen. Bij een woning van € 200.000,= is dit dan maar rond de € 1.000,=! U hebt dus meer middelen ter beschikking voor andere uitgaven in de woning.

Omdat u iets meer leent zijn de maandlasten van de hypotheek wel iets hoger (u hebt het in het rekenvoorbeeld dan over € 20,= per maand), maar door de directe besparing op energiekosten bent u netto een stuk lager uit dan zonder panelen (ca. € 40,=!).

Daarnaast is uw woning meer waard doordat deze voorzien is van panelen en is voorbereid op de toekomst.

Zeker een overweging waard wanneer u gaat kopen!! Vraag ons om informatie of een offerte.Vragen? App ons!