Nieuw: WoonhuisGarantie, eindelijk garantie op een koopwoning!

De grootste angst van een woning koper is dat het huis verborgen gebreken blijkt te hebben. Een percentage van 67% van de startende kopers heeft aangegeven dat dit een zorg is bij kopen van een huis. Naast angst laat gelukkig 50% van de startende kopers zich leiden door “het goede gevoel” bij een huis bij aankoop van een woning. Met de WoonhuisGarantie is er een nieuw, uniek product dat het risico van verborgen gebreken dekt en de koper helpt zich zeker en positief over de woning te voelen.

“Als makelaars weten wij dat zekerheid en een positief gevoel een zeer grote rol spelen in de besluitvorming bij kopen” vertelt José Wunderink van Assink NVM makelaars. “Als makelaar en als verkoper werk je er aan om de koper zo goed mogelijk te informeren over wat er verkocht en gekocht wordt, maar het risico op verborgen gebreken blijft. Verborgen gebreken hebben namelijk de vervelende eigenschap dat zij verborgen zijn, ook voor verkoper en makelaar!”.

“Tot nu toe is er niemand die garant staat voor een geborgen gebrek, vreemd eigenlijk bij de grootste aankoop die mensen doen. Dit terwijl er bij de aanschaf van veel goedkopere producten garanties te over zijn. Wij zijn dan ook bijzonder blij dit product als enige makelaar is ons werkgebied te mogen aanbieden” meldt Dick Wunderink.

Wat houdt de WoonhuisGarantie in? De verkoper laat een bouwkundige keuring opstellen via WoningSchouw. Op basis van dit rapport kiest verkoper of koper voor de Woonhuisgarantie. Deze dekt tot een jaar na de overdracht van de woning gebreken die optreden aan goedgekeurde delen van de woning, inclusief keukenapparatuur, riolering, elektra, verwarming e.d. Bijzonder is dat de garantie ook verborgen gebreken zoals de rotte vloerbalk die de keurder niet heeft kunnen constateren, dekt. Daarin is deze verzekering volstrekt uniek.

“Dit product biedt zowel verkoper als koper meer zekerheid, behoedt koper voor onvoorziene kosten en verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening. Het kan veel ellende voorkomen waar niemand op zit te wachten. Een win-win situatie voor alle betrokkenen dus. Echt een meerwaarde in ons pakket” aldus Dick.

Meer weten over de WoonhuisGarantie? Neem contact met ons op!Vragen? App ons!