Waarom zou ik een makelaar inschakelen voor verkoop?

De markt is (in veel prijsklassen) gunstig. Je ziet dat huizen in je omgeving snel verkocht worden. Je hebt veel contacten op social media en maakt zelf ook mooie foto’s. Kun je dan niet gewoon zelf je woning verkopen? Wat is nu eigenlijk het voordeel van een makelaar?

Hieronder tien redenen om een makelaar in te schakelen.

Een makelaar:

 1. is kundig en ervaren
  Een makelaar heet niet voor niets ‘makelaar’: hij/zij is geschoold en opgeleid om huizen te verkopen. Een makelaar doet dit de hele week. Niet alleen heeft een makelaar daardoor een goed beeld van de markt qua prijzen, maar ook zicht op de doelgroepen, hoe deze zoeken en waar deze te bereiken zijn.
 2. denkt vanuit de koper
  Een makelaar is erop getraind om een woning te verkopen, zonder de emotionele binding die je zelf hebt. Een makelaar promoot dat wat de koper belangrijk en mooi vindt, en niet wat de verkoper zelf belangrijk zou vinden aan een woning. Als eigenaar ben je niet altijd de beste verkoper, ook al weet je alles van de woning.
 3. bereikt zo veel mogelijk potentiële kopers voor een optimale opbrengst
  Een makelaar heeft optimale tools ter beschikking om een woning te promoten op veel grotere en bredere schaal dan je dit zelf zou kunnen. Je bereik is zo vele malen groter. Is dat nodig? Eén koper is toch genoeg? Dat klopt, maar voor de beste opbrengst bereik je graag zo veel mogelijk potentiële kopers. Dit werkt gunstig op de opbrengst van de woning.
 4. presenteert je woning optimaal
  Een makelaar kan je goed adviseren hoe je de woning het best presenteert. Kopers en zoekers vertellen de makelaar dagelijks wat zij belangrijk vinden aan een woning. Ook weet de makelaar hoe een woning het beste overkomt op foto en film.
 5. heeft een groot netwerk
  Makelaars hebben een bestand van zoekers en ontmoeten dagelijks kopers. De kijker bij huis A kan de koper van huis B worden door een tip van de makelaar. Het woord makelaar betekent niet voor niets “iemand die koper en verkoper bij elkaar brengt”.
 6. ‘werkt’ voor jou
  Een makelaar kan zes dagen per week bezichtigingen inplannen, en hoeft hier geen vrij voor te vragen!
 7. helpt kopers naar de volgende fase
  Een makelaar maakt de kijker niet alleen enthousiast voor de woning, maar adviseert de kijker ook over het traject dat volgt. Voor veel kopers is dit nieuw en onduidelijk. De makelaar helpt de koper dan naar de volgende fase.
 8. geeft je ook juridisch advies
  Een makelaar adviseert uiteraard de verkoper ook, wat is van belang op juridisch gebied om in de koopakte op te nemen? Zijn er zaken wat betreft de woning die eerst uitgezocht dienen te worden of geregeld?
 9. beschermt jou als verkoper
  De tools van de makelaar beschermen ook de verkoper. Zo is er een meetrapport van de woning volgens de meetinstructie, zodat de verkoper niet aangesproken kan worden op verkeerde maten. Zo is er de bouwkundige keuring en Woonhuisgarantie, zodat de verkoper minder kans heeft op aansprakelijkheidsstelling bij een verborgen gebrek. Alle stukken die van belang zijn om koper te informeren worden verzameld en aan koper overhandigd.
 10. die enthousiast is krijgt samen met de koper meer voor elkaar!
  Want samen bereik je meer!

Denk jij na over de verkoop van je huis? En twijfel je nog of je hierbij een makelaar wilt inschakelen? Wij beantwoorden graag je vragen.
Maak een vrijblijvende afspraak en wij nemen je mee in het verkoopproces.Vragen? App ons!