Verkocht

Velp - Boulevard 19

Vraagprijs
€ 795.000,- k.k.

Algemeen
Plaats
Velp
Postcode
6881 HP
Soort
villa
Type
vrijstaande woning
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving
Bouw
Bouwjaar
1910
Kwaliteit
normaal
Isolatievormen
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen
Indeling
Aantal verdiepingen
5
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Tuintypen
tuin rondom
Op zolder
berging
In kelder
provisieruimte
Overig
toilet, bijkeuken, hal
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Oppervlakten
Perceel oppervlakte
777 m2
Inhoud
973 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
203 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
33 m2

Woning
Omschrijving

Vrijstaande villa met zeer ruime tuin, gelegen in het beschermde dorpsgezicht “Villapark Overbeek” in Velp. De villa is bovendien een gemeentelijk monument vanwege de gaaf bewaard gebleven hoofdvorm, detaillering en het materiaalgebruik. Het woonhuis is een voorbeeld van de overgangsarchitectuur, met stijlkenmerken van Jugendstil, Art Déco en Berlagiaanse architectuur.

Het pand maakt onderdeel uit van een “sterk beeldbepalend ensemble van villa’s aan de Westzijde van de Boulevard”, wat mede aanleiding gaf om de woning te beschermen. Maar niet alleen de uiterlijke verschijning van dit huis is bijzonder. De diepe en zonnige tuin, met romantisch prieel en moestuingedeelte, maakt het geheel aantrekkelijk, zelfs naar maatstaven van het groene Velp-noord. Het perceel is 777 m2 groot.

Het huis is qua casco en schilderwerk in een goede staat van onderhoud. Veel authentieke details, zoals paneeldeuren, de kamer en-suite en stucwerk-plafonds zijn behouden gebleven. De keuken en de badkamer op de eerste etage kunnen aan de wensen van deze tijd worden aangepast. De woning is al voorzien van dak- en vloerisolatie, deels isolatieglas en 8 zonnepanelen.

Indeling:

Begane grond: Fraaie kamer en-suite met erker aan de voorzijde, houten vloerdelen en inbouwhaard, aan de achterzijde eetkamer met haard en schuifdeuren naar de veranda. Voor- en achterkamer zijn voorzien van een mooi, Jugendstil stucwerk-plafond. Ruim toilet in de gang met toegang tot provisie- en wijnkelder. Dichte keuken met eenvoudig keukenblok, schouw en doorgang naar bijkeuken, met de mogelijkheid om de keuken te verruimen. De handig ingedeelde bijkeuken met wastafel heeft vaste kasten. De tweede bijkeuken heeft een bergzolder en twee buitendeuren naar de tuinzijde en de zijkant van het huis.

1e Verdieping: Overloop, grote slaapkamer/werkkamer aan de voorzijde met balkon, houten schouw met allesbrander en en-suitedeuren naar achterkamer. Deze slaapkamer heeft twee moderne inbouwkasten, een klassieke schouw en toegang tot balkon. Aparte waskamer. Eerste badkamer met bad, douche, toilet en twee wastafels. Op de overloop is een kastruimte waar vroeger een toilet was en dat daar weer te maken kan zijn.

2e Verdieping: Ruime overloop en drie mooie slaapkamers. De voorste slaapkamer heeft een raam naar een eigen balkon plus een dakkapel. De achterste slaapkamer heeft een onopvallende brandtrap. Tweede badkamer met douche, wastafel en toilet en ruimte voor bijvoorbeeld fitnessapparatuur.

3e verdieping: vlizotrap naar grote, geïsoleerde zolder met veel bergruimte en cv-installatie.

Er is een actuele bouwtechnische keuring voor u beschikbaar, waaruit blijkt dat de staat van onderhoud goed is en het huis zorgzaam is bewoond en beheerd. Er is de mogelijkheid een Woonhuisgarantie af te sluiten.

Oplevering is op korte termijn mogelijk.

Interesse?

neem dan direct even contact met ons op! vul onderstaand formulier in of bel

026-361 70 23

Brochure

Voor deze woning is een brochure beschikbaar met alle informatie van deze woning.

Download

Woning
Plattegrond

Woning
Streetview

Vragen? App ons!