WONINGMARKTCIJFERS 1E KWARTAAL 2019: Gekte neemt af, al blijft krapte

De woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2019 zijn bekend. Hoe staat de huizenmarkt in Rheden er voor?

Landelijke ontwikkelingen

Hoewel het aantal verkopen landelijk weer gedaald is in het 1e kwartaal van 2019 ziet de NVM de woningmarkt steeds meer als “normaal”. Prijzen stijgen minder hard en regionale verschillen worden kleiner.

Woningen werden landelijk gezien sneller verkocht dan in het 4e kwartaal 2018 en de gemiddelde verkoopprijs was € 294.000,-. Iets lager dan in het vorige kwartaal. Opvallend is dat waar het aanbod van woningen licht steeg eind 2018, dit weer daalde in het eerste kwartaal. Dit komt door de snelle verkooptijd.

Woningmarkt gemeente Rheden

In Rheden zagen we een kleine daling van het aantal verkopen (van 125 naar 109). De verkooptijd is hier redelijk stabiel (was en is 50 dagen). De druk op de markt was zichtbaar aan het kleinere verschil tussen vraag- en verkoopprijs. Dit daalde van 1,2% naar 0,5 % gemiddeld. De gemiddelde verkoopprijs was € 251.300,- (was € 255.000,-).

We zagen bij de vrijstaande woningen, die het het vorig kwartaal goed deden, nu lagere aantallen verkochte woningen en lagere prijzen. De twee onder één kap woningen en tussenwoningen brachten meer op en er werden er meer van verkocht. De ontwikkeling bij appartementen was redelijk stabiel, er werden er iets minder verkocht, maar de prijs steeg licht.

 Vragen? App ons!